Geomatikkdagene 2012 er en konferanse for alle som driver med eller er interessert i geografisk informasjon. Gjennom hele konferansen holdes plass av til postere – kortfattede presentasjoner på papir – og der deltar jeg med posteren «Hvorfor HTML5 er viktig i geomatikksammenheng».

Selve posteren er en veldig kort introduksjon til HTML5, men har du kommet til denne siden håper jeg du er interessert nok til å ta en titt på det bakenforliggende arbeidet. Alt er fritt tilgjengelig på nettstedet GitHub

 • Geolocation

  Ved hjelp av geolocation kan nettleseren finne ut hvor du er (med varerende grad av nøyaktighet) ved hjelp av GPS, IP-basert eller triangulering av mobilmaster.

  Prøv selv! Se på kildekode

 • Video

  HTML5 har et nytt element for å inkludere video, uten bruk av proprietære plugins (som f.eks Flash), der meningen er å gjøre det lettere å spille av video på flere enheter.

  Prøv selv! Se på kildekode

 • Scalable Vector Graphics (inline)

  I HTML5 kan SVG-kode inkluderes direkte, og integrere med HTML-elementer. Prøv å flytte, markere og merke flere bygg av gangen på NTNU campus.

  Prøv selv! Se på kildekode

 • NB! På grunn av endringer i Web Sockets-standarden, vil eksempelet kun fungere i Mozilla Firefox (Testet med v. 10.0.2).

  Web Sockets

  Web Sockets er en rask måte for datautveksling. I eksempelet vil koordinatet ved hvert klikk sendes til en Web Sockets server, som sender koordinatet tilbake til klienten – uten å bruke noe særlig mer enn 0.1 sekund!

  Prøv selv! Se på kildekode

 • Kontakt meg dersom programmet er interessant for bruk i undervisning – jeg er interessert i å hjelpe til med dette..

  Simple Educational GIS

  En enkel, interaktiv introduksjon til noen rasterbaserte romlige operasjoner, som ikke trenger noe annet enn en nettleser for å fungere. (Kan til og med kjøres lokalt på maskinen, uten en web-server)

  Prøv selv! Se på kildekode

 • Audio

  HTML5 har et nytt element for å inkludere lyd, uten bruk av proprietære plugins. Det er mulig å lage egne grensesnitt (som gjort her) for lydavspilling.

  Prøv selv! Se på kildekode